Jdi na obsah Jdi na menu
 


klika 2019

V Klika aréně na antuce v Krucemburku se v sobotu 24. srpna uskutečnil již 7. ročník tradičního sportovního podniku tenistů amatérů. K domácím vyznavačům bílého sportu se přidali jejich přátelé z Havlíčkobrodska, Žďárska a Hlinecka.
Po celý tropický den se hrálo na dvou kurtech ve dvou skupinách, jedné čtyřčlenné, druhé pětičlenné. Poté přišly na řadu vyřazovací zápasy. Letos favorizovaní David Bonaventura a Jiří Latislav z Hlinska se i přes jedno zakolísání ve skupině dostali do finále, kde rozstříleli svoje přemožitele ze skupiny Jirku Nevoleho a Libora Víška 6:1. Tito chasníci rovněž z Hlinska vyřadili v semifinále obhájce titulu Jiřího Marka s Františkem Trávníčkem (Vojnův Městec) 6:4. Předtím měli Víšek s Nevolem ve čtvrtfinále potíže v napínavém zápase s veterány Štěpánem Bonaventurou a Jaroslavem Hudečkem z Hlinska, které udolali až po boji 6:4. V zápase o třetí místo zvítězili Marek s Trávníčkem nad sympatickým duem František Čermák, Mirek Blažek (Kladruby u Hlinska, Ždírec nad Doubravou) 6:3.
Bohaté občerstvení bylo připraveno v zrekonstruované klubovně Tenisového klubu Krucemburk. Točilo se pivo Rychtář, jedl bůček s chlebem, domácí sekaná, koláčky a bábovka. Závěrečné slavnostní předávání prestižní putovní trofeje - Kliky, pohárů a cen, focení a rozlučkové kolečko slivovičky podtrhlo výbornou přátelskou atmosféru turnaje, když si všichni účastníci slíbili za rok na viděnou!
P.s. Dalšími skvělými páry na turnaji, co jsem nejmenoval, byli pánové Petr Ležal a Roman Kutílek, Miloš a Jan Loseničtí, Martina Švécová a Jan Žemlička a manželé Blažkovi.

foto : https://teniskrucemburk.rajce.idnes.cz/Klika_2019/